Claudicationetwerk

Arthur Hoeve is sinds 2013 lid van de Claudicatio-Netwerk. Dit is een netwerk met onder andere vaatspecialisten, vaatverpleegkundigen en fysiotherapeuten.

Het is vreselijk om na een paar meter lopen iedere keer te moeten stoppen in verband met pijn in het been of in beide benen. Van kinds af aan wordt ons aangeleerd om bij pijn te stoppen met bewegen, want anders wordt het erger en er kan iets beschadigd raken.

Een dag niet gelachen gelopen, is een dag niet geleefd!

Arthur Hoeve

In het geval van claudicatio intermittens (symptomatisch perifere arteriële vaatlijden), ook wel etalagebenen genoemd, moet er juist door de pijn heen worden gelopen. Dit kan bij claudicatio cliënten een tegenstrijdig gevoel geven. Toch is het wetenschappelijk aangetoond dat de pijnvrije en maximale loopafstand, met begeleiding van een hulpverlener, wordt vergroot.

Arthur is specifiek opgeleid om u hierin te activeren, stimuleren en motiveren. Daarnaast kan Arthur u helpen met het verbeteren van uw leefstijl, zoals het stoppen met roken en het opstellen van een dagelijks loopschema. Ook beschikt onze praktijk over een diëtiste, indien u mogelijk hulp nodig heeft met uw voedingspatroon.

Wacht niet te lang en meld u aan voor een intakegesprek.

Wat heeft u nodig:

  • het vaststellen van claudicatio intermittens,
  • door middel van onderzoek door uw huisarts of vaatspecialist/-verpleegkundige,
  • met een verwijzing voor gesuperviseerde looptraining

Wij zullen onder andere uw doelstellingen en wensen in kaart brengen en een passend behandeltraject opstellen.