Oncologische revalidatie

De oncologische revalidatatie richt zich specifiek op de stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. Denk hierbij onder andere aan spanningsklachten, pijn, fibrose, huidveranderingen, contracturen, verminderde mobiliteit, verstoorde lichaamsbeleving, verminderde spierkracht, conditieverlies, spanning, ademhalingsproblemen en vermoeidheid. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan in het uitvoeren van werk en/of hobby’s.

Verantwoord uw conditie terug krijgen na een zware periode

Peter Gronsveld

De oncologische revalidatie kan worden ingezet in de curatieve fase (de herstelfase), Deze fase vereist een specifieke behandeling door de oncologiefysiotherapeut. In de curatieve fase liggen de doelen bij het herwinnen van de verloren of verminderde vaardigheden.

Door screening en betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Dit heeft gevolgen voor het fysieke, psychische en sociale welbevinden. De patiënt moet op eigen wijze leren omgaan met de nieuwe situatie. De oncologische revalidatie kan hierbij een ondersteunende rol vervullen.

Het Paramedisch Centrum Hoogvliet werkt zeer nauw samen met de traumachirurgen van het Maasstad ziekenhuis, het Ikazia ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Op deze manier hebben wij specifieke kennis en kunde omtrent het herstel en revalidatie na een ongeval, waarbij uw bewegingsapparaat ( botten, spieren en/of zenuwen) beschadigt is geraakt. De behandeling hiervan is dan ook bij ons in goede handen.

Doordat wij zeer regelmatig overleg en besprekingen hebben met uw chirurg, kan de behandeling optimaal worden afgestemd. Hierdoor hersteld u zo snel en goed als mogelijk en kunt u dan ook weer snel aan het werk of sporten gaan.

Indien u een afspraak wilt maken en bent doorverwezen uit 1 van deze drie ziekenhuizen, verzoeken wij u dit dan ook te melden bij de secretaresse. Zij zal u dan ook inplannen bij een van onze traumafysiotherapeuten.