YVLO-ZwangerFit®

De cursus ZwangerFit is een cursus die bestaat uit training en coaching tijdens de zwangerschap. Vanaf 13 weken zwangerschap t/m 42 weken kan je hieraan deelnemen.

Het is een cursus bestaande uit 9 weken training & coaching met een 10e inhaalweek.

De kosten voor deze cursus zijn € 155,- incl. B.T.W. en wordt mogelijk (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar mits je aanvullend verzekerd bent.

De ZwangerFIT training bestaat uit actieve lessen met oefeningen om je conditie en kracht te trainen om vervolgens heerlijk te ontspannen. Daarnaast wordt in het coaching gedeelte veel informatie gegeven over zwangerschap gerelateerde klachten/problemen/ houdingen etc.

Iedere 10 weken start een nieuwe cursus ZwangerFit op de woensdag van 17:30 tot 18:45 uur,
aanmelden kan via het intakeformulier.

Naast ZwangerFit bieden we ook MamaFit en babymassage, houd daarom onze website en social media in de gaten.

YVLO-ZwangerFit® trainers zijn de best opgeleide zwangerschapstrainers in Nederland, met de meest uitgebreide opleiding over zwangere vrouwen, training en coaching tijdens de zwangerschap, waardoor ze jou als zwangere creatief, gevarieerd en zeer vakkundig zwangerschapsbegeleiding kunnen geven.

ZwangerFit is een unieke manier van begeleiden voor tijdens je zwangerschap

Irena Schäfer

Binnen onze praktijk beschikken we over uitgebreide faciliteiten waardoor we de lessen ZwangerFit lessen optimaal kunnen aanbieden. Wij maken gebruik van moderne fitnessapparatuur en onder andere 'Bewegen op muziek' om je fit te houden tijdens je zwangerschap. Ook gebruiken wij matjes en losse oefenmaterialen om kracht- en ook ontspanningsoefeningen te doen om je sterk te houden tijdens je zwangerschap, maar ook om je te laten ontspannen. Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan de bekkenbodemspieren. Het is belangrijk om controle te hebben over je bekkenbodem tijdens je zwangerschap en erna. Je moet de bekkenbodem spieren kunnen aanspannen maar zeker ook kunnen ontspannen om klachten als urineverlies te kunnen voorkomen en om je bevalling voorspoedig te laten verlopen.

Tevens wordt er aandacht besteed en informatie gegeven over wat er gebeurt in je lijf als je zwanger bent. Er zal worden uitgelegd hoe je rug- en bekkenklachten tijdens je zwangerschap kunt voorkomen of verhelpen. Ook wordt uitleg gegeven over de bevalling. Denk hierbij aan wat je kunt verwachten van de bevalling; wat er in je lijf gebeurt; hoe je het beste weeën kunt opvangen en met welke houding/ademhaling je dat ondersteunt.

KORTOM! Ben jij zwanger en wil je zo optimaal mogelijk deze bijzondere periode doorlopen...