Integratieve Counseling & Coaching

Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens in een situatie belanden waarvoor niet direct zelf een oplossing te vinden is. Het kan voelen alsof je vastloopt. Soms blijven we hangen in patronen waar we ons niet altijd bewust van zijn. Dat kan ertoe leiden dat je weinig energie hebt, gaat piekeren, minder goed slaapt, geen zin meer hebt in werk of misschien wel heel veel van jezelf vraagt.

Dan kan integratieve therapie, coaching of counseling helpen om meer inzicht te krijgen. Je wordt je bewust van je eigen patronen, valkuilen en belemmeringen en je leert deze te herstellen. Wanneer je uit de oude opvattingen en patronen breekt, komt er nieuwe ruimte voor jezelf.

Wil je meer weten of wil je een afspraak maken voor een intake?
Neem gerust contact met mij op!

Wendy Tsiris – De Haas - info@praktijkalbrandswaard.nl

Counseling

Counseling is een kortdurende vorm van individuele psychosociale begeleiding. Counseling biedt een oplossing als je bijvoorbeeld angsten wilt overwinnen; meer zelfvertrouwen wilt krijgen; stresssituaties het hoofd wilt bieden; behoefte hebt aan begeleiding bij verlies, rouw- of traumaverwerking; terugkerende conflictsituaties wilt doorbreken; zingevingsvraagstukken verduidelijkt wilt krijgen.

Coaching

Coaching is een vorm van praktische en doelgerichte persoonlijke begeleiding die erop is gericht om persoonlijke effectiviteit te vergroten. Coaching is vooral gericht om mensen te helpen om te groeien. Het kan hierbij gaan om het vergroten van competenties of het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het behandeltraject bestaat in de meeste gevallen uit counselen, waarin coachen vaak wordt geïntegreerd. Je kunt dit zien als een krachtige doelgerichte tweetrapsraket. Je gaat zowel de oorzaak van je probleem in jezelf aanpakken, als deze verandering ‘verzilveren’ door te oefenen met anders doen in je dagelijks leven. Zo herstel je sneller en kom je ook duurzamer van je probleem af.

Hypnotherapie

Tijdens de therapie kan er voor gekozen worden gebruik te maken van trance (hypnose). Klachten, problemen of belemmeringen kunnen daarmee snel, doeltreffend en met blijvend resultaat worden aangepakt. Hypnotherapie is geschikt voor allerlei problemen: bij het aanpakken van angsten tot zingevingsvraagstukken, van pijnbestrijding en psychosomatische klachten tot het verbeteren van prestaties op het gebied van werk of sport. Het grote voordeel van werken met hypnose is dat we niet alleen praten óver je klacht, maar dat we doelgericht zaken kunnen veranderen op het niveau waar je klacht ontstaat: in je onbewuste. Veel klachten zijn het gevolg van automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of aangeleerde reacties. Met een bewuste benadering (erover praten) zijn die automatische reacties niet of nauwelijks te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onbewuste. Als je bijvoorbeeld angstig of onzeker bent, dan wéét je wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar hoe vaak je dat ook tegen jezelf zegt, van binnen voelt het anders, en daardoor blijf je er toch mee rondlopen. Hypnotherapie helpt je om de klacht bij de kern aan te pakken.

We kunnen in een traject volledig inzetten op hypnotherapie, of hypnotherapie gebruiken als ondersteuning voor een counselingstraject.

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

Lees meer informatie over de praktijk op onze website: praktijkalbrandswaard.nl