Revalidatie

Ben jij net geopereerd, heb jij een chronische aandoening of ziekte of wil jij meer in beweging komen voor jouw gezondheid. Dan ben jij bij ons (Paramedisch Centrum Hoogvliet) op het juiste adres.

Onze gespecialiseerde therapeuten bieden een op maat gemaakte behandel- of revalidatieplan.

Duidelijke uitleg wat de bedoeling is van de diverse oefeningen. De oefeningen samen bespreken wat de bedoeling hiervan is en het opstellen van een goed plan voor de bevordering van mijn herstel van mijn heup operatie.

Bij operaties kunt u denken aan ingrepen bij heup en knieartrose zoals een nieuwe heup of knie Daarnaast zijn er andere operaties als voorste kruisband reconstructie, kijkoperatie van de knie en andere operaties van de ledenmaten.

Wij helpen ook bij neurologische ingrepen zoals bij een hernia of stenose van de wervelkolom Dit vraagt gespecialiseerde revalidatie en ons team van fysiotherapeuten beschikken over een ruime ervaring op dit gebied.

Patiënten die een ongeluk met letsel hebben doorgemaakt en behandeld zijn in een ziekenhuis kunnen voor een gerichte revalidatie terecht bij één van onze traumafysiotherapeuten die aangesloten zijn tot de traumanetwerken van het ErasmusMC, Ikazia en Maasstad.

Door de ruime ervaring en specifieke nascholing op dit gebied wordt een revalidatie volgens de laatst beschikbare wetenschappelijke bewijzen vormgegeven.

PMCH biedt revalidatie aan na een behandeltraject van kanker. Wij begrijpen dat daarna vermoeidheid één van de ergste klachten zijn en hier wordt alles aan gedaan om de conditie te verbeteren, maar ook de mentale vermoeidheid aan te pakken.

Mijn fysio is zeer zorgzaam, behulpzaam en innovatief. Ik voel me zeer op mijn gemak bij hem en zijn team.

Mensen met chronische aandoeningen of ziektes zoals Parkinson, dementie, spierziekte (MS, ASL, enz), longziekte (COPD), of hebben een beroerte (CVA) gehad kunnen bij PMCH worden begeleid door een gespecialiseerde therapeut die tevens aangesloten is bij een netwerk (CVAnetwerk Rotterdam, Parkinsonnet, COPDnetwerk Rotterdam).

Er wordt over het algemeen in groepen getraind. In groepsverband revalideren wordt door onze cliënte vaak als prettig en motiverend beschouwd wegens het kunnen uitwisselen van gedachten en ervaringen met lotgenoten.

Bij verscheidene chronische aandoeningen en chronische klachten van het lichaam is de revalidatie in het PMCH vaak een uitkomst geweest voor vele patiënten die de klachten nooit onder controle hebben kunnen krijgen. Dit krijgen we als team voor elkaar door de expertise van de therapeuten in te zetten in een hiervoor zeer geschikte ruimte: een zeer grote oefenzaal met het nieuwste van het nieuwste materialen en apparaten om het lichaam op alle mogelijke manieren te kunnen trainen.

De duur van een revalidatie hangt af van de indicatie. Het kan dus per individu en per indicatie verschillen hoe lang een revalidatie nodig wordt geacht. Uw fysiotherapeut zal dit bij aanvang van het behandeltraject in een intake gesprek met u bespreken.

Wij doen ook mee aan de kwaliteitsbeoordeling en scoren gemiddeld een 9. Dit zijn enkele meningen van onze cliënten over onze therapeuten: